Forsikring af fritids- & sommerhuse

Præcis som med et almindeligt hus, så er det væsentligt at sikre en god forsikring og økonomisk dækning, af familiens sommer eller feriehus. Særligt i tilfældet med sommerhuse kan det være en god idé. Her er det oftest ikke er en mulighed, at holde øje med boligen året rundt, som det ellers er muligt at gøre, med et almindeligt helårshus. En fritidshusforsikring, sommerhusforsikring eller ferieboligforsikring dækker over samme område og er altså din og familiens økonomiske sikkerhed, hvis i skulle være så uheldige at opleve skader. Dette kunne være som følge af eksempelvis brand, vind eller vand.

Sammenligning af fritidshusforsikring

Har du allerede en eksisterende sommerhusforsikring? Eller skal du til at tegne den første? Så overvej muligheden for, at sammenligne de forskellige forsikringstilbud. Der er ofte mange penge at spare årligt, ved at indhente og forhandle tilbud fra flere forskellige selskaber. Processen har aldrig været nemmere, da dette kan klares online. Endvidere er tjenesten 100% GRATIS – og uforpligtende for dig.

Sommer hus

Hvad dækker en sommerhusforsikring

Forsikringerne varierer fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, hvorfor det altid er en god idé at sammenligne de tilbud og priser der modtages på forsikringer. Som udgangspunkt er der dog en række ting, som størstedelen af fritids- og sommerhusforsikringer omfatter. Dette kan blandt andet være skader som følge af brand. Det kan ligeledes være skader som følge af storm eller vandskader. Mange sommerhuse er placeret tæt på vandet, hvorfor dette kan være værd at have med i overvejelserne.

Skulle du være så uheldig, at ende i en retssag i forbindelse med udlejning, så kan forsikringen ligeledes omfatte retshjælp. Dette kan indebære uoverensstemmelser med lejer, beskadigelse af indbo eller omvendt at lejeren kommer til skade og ønsker at stille dig til ansvar for dette som udlejer af sommerboligen.

Forsikring mod svamp & insektangreb

Det er ikke ualmindeligt, at et sommerhus står efterladt i store dele af året. Derfor kan der gå tid, før du opdager et eventuelt angreb fra naturen i form af svamp eller insekter. Det er ikke billigt at få repareret, hvorfor det kan være en god idé at få en tillægsforsikring der sikrer huset mod netop denne type af angreb på sommerhuset.

Udvidet forsikring af sommerhusets indbo

Der efterlades ofte mange ejendele, ubeskyttet i sommerhusets stillestående måneder. Af samme grund kan du overveje, om det er en idé at undersøge og potentielt forsikre yderligere, mod tyveri af sommerhusets indbo. Du er ikke garanteret at eksempelvis familiens båd, havemøblerne eller indholdet i skuret, er dækket mod tyveri.