Bilforsikring til laveste pris

Der er mange faktorer der spiller ind, når prisen på din nye bilforsikring skal beregnes. Af samme grund kan det være en umulig opgave, at finde ud af hvilket forsikringsselskab der rent faktisk har de bedste priser. Her på siden lærer vi dig alt hvad du har brug for at vide, før du er klar til at indhente den bedste pris på din forsikring. Har du styr på det hele i forvejen? Så kan du via knapperne gå direkte til sammenligning.

Find den billigste bilforsikring

Er du på jagt efter den billigste forsikring til din bil? Så er der flere muligheder for at indhente de bedste tilbud. De klassiske løsninger består i, at kontakte de enkelte forsikringsselskaber på telefon eller via email, hvorefter du modtager de enkelte tilbud om forsikringer. Alternativt kan du benytte en GRATIS online sammenligningstjeneste.

billig bil forsikring

Sammenlign forsikringer og spar 2.700 kroner

Det er ikke ligegyldigt, hvilket forsikringsselskab du vælger til at varetage dine forsikringer. Når det kommer til bilforsikringer, så er der stor forskel i prisen hos de forskellige selskaber. Vi ønsker alle at have Danmarks billigste bilforsikring, og det er faktisk ofte muligt at forbedre prisen markant. En sammenligning tager kun kort tid, og efterfølgende skal du faktisk blot sørge for at vælge den billigste forsikring.

Ved at sammenligne deres bilforsikringer hos Findforsikring.dk, har brugerne i gennemsnit sparet 2.700 kroner på deres forsikringsaftaler. Processen er super simpel. Du vælger dine ønskede forsikringsløsninger, modtager 3 uforpligtende tilbud og vælger din ønskede løsning.

Hvor ofte bør man sammenligne bilforsikring?

Hos Lavest.dk anbefaler vi, at du gennemgår dine forsikringer omkring én gang årligt.
Med sammenligningstjenester kan dette klares på meget kort tid – og besparelserne kan give dig en god timeløn for indsatsen!

Er der forskel på prisen hos de forsikringsselskaberne?

Det er ikke unormalt, at der er store udsving i priserne hos de forskellige forsikringer. Dette kan betyde at du betaler alt for meget, for din bilforsikring. Heldigvis har det aldrig været nemmere at få svar.

Kan det betale sig at samle forsikringerne et sted?

Har du flere forsikringsaftaler, så kan det i 99% af tilfældende, betale sig at samle dem. Mange forsikringer bliver billigere, i takt med at man har flere forsikringer, og bliver en vigtigere kunde for forsikringsselskabet.

3 tips til en billigere forsikring

1. Sænk din selvrisiko

En af de punkter, der har en direkte indflydelse på din forsikringspris er selvrisikoen. Ved at ændre det beløb du selv skal betale, hvis skaden er ude, kan dette også have en direkte effekt på prisen af din forsikring pr. måned.

Vær dog opmærksom på, at du selvfølgelig skal være i stand til at kunne betale for denne selvrisiko, hvis du skulle være så uheldig at være indblandet i en forsikringsrelateret sag med din bil.

2. Juster antal kilometer du kører

Udover selvrisikoen, vil du også skulle oplyse hvor mange kilomenter du forventer at køre per år. Det er super vigtigt, at dette tal ikke er for lavt, men det kan ligeledes være dyrt at have det oplyst for højt.

Jo flere kilometer du står angivet til at køre? Jo flere penge betaler du i forsikring. Kontakt eventuelt dit nuværende forsikringsselskab og juster tallet – eller vær konkret når du søger efter en ny forsikring.

3. Sammenligning af forsikring

Der kan være mange penge at spare, ved at sammenligne tilbud på forsikringsaftaler. I gennemsnit sparer brugerne hos Findforsikring.dk 2.700 kroner, på deres forsikringsaftaler.

Uanset om du har en eksisterende aftale, eller om du skal ud og lave en for første gang? Så kan der er altså være mange penge at spare, ved at modtage flere tilbud. på bilforsikringen.

Bilforsikring & Skader

Din skadehistorik har en indflydelse på risikovurderingen af dig som billist. Altså vil tidligere skader medføre, at du kan forvente en højere pris for at forsikre din bil.

Omvendt kan man sige, at forsikringsselskaberne belønner de gode billister, med en tom skadehistorik. Når du indhenter priserne på sikring af dig og din bil, vil du blive spurgt omring antallet af skader du har haft inden for x antal år.

Hvad tæller som en skade?

Bare fordi du snittede en kantsten med fælgen i sommers, er dette ikke ensbetydende forsikringsskader og en udsigt til en dyster fremtid, med skyhøje forsikringspriser. Ligeledes tæller småskrammer fra parkeringspladsen, eller punkteringer ikke som en skade på bilen.

Disse ting vurderes ofte som værende almindelige småskader, som må forventes at ske løbende i forbindelse med brug af bilen.

Har du bare været et hurtigt smut på værkstedet – altså uden indblanding af forsikringsselskabet? Så er dette umiddelbart heller ikke betegnet som en decideret forsikringsskade.

De skader der derimod har en betydning, det er de store, alvorlige.
Hvis der har været behov for at udveksle informationer, samt indblanding af forsikringsselskaber? Så vil dette naturligvis være noteret.

Skadernes antal & omfang

Antallet af skaderne, og omfanget af disse vil hos de fleste forsikringsselskaber have en indflydelse på din forsikring.

Der er stor forskel på, om du for 10 år siden, lavede en lille bilka-bule i naboens bil, eller om du konstant kører ind i din nabos sprit-nye Ferrari.

Det er svært at opgøre den enkelte skadeshistorik. Ved at sammenligne dine forsikringer kan du vælge det bedste tilbud, og derved det forsikringsselskab der ser ‘lettest’ på din skadehistorik.

Hvad koster en bilforsikring?

Der er en hel række parametre, som alle har indflydelse på prisen af din bilforsikring. Uden at gå på kompromis med kvaliteten, kan der ofte være en del penge at spare om året på forsikringerne. Overordnet findes der to typer af forsikring til biler. Du skal som minimum have en ansvarsforsikring til din bil, men du kan vælge at få dig en kaskoforsikring. Kasko er dyrere end ansvar grundet yderligere dækning, og du kan herudover tilkøbe ekstra ydelser som eksempelvis vejhjælp – læs mere om de enkelte typer længere nede på denne side.

Hvad har indflydelse på prisen?

Når prisen skal beregnes kigger forsikringsselskaberne på en del parametre. Det er ikke muligt at fortælle præcis hvordan formlen ser ud, da dette er interne hemmeligheder. De kigger blandt andet på hvor gammel du er, samt hvilken bil du vil have forsikret. Det er klart, at det er billigere at forsikre en lille bil, med en 1.0 motor, sammenlignet med en stor SUV. I deres statistikker holder selskaberne simpelthen nøje øje med, hvor stor en sandsynlighed der er for, at der bliver lavet ulykker eller skader i de enkelte bilmodeller.

Alderen hænger sammen med din anciennitet. Det er klart at unge mennesker er mindre rutinerede i deres kørsel, hvorfor prisen for deres forsikring vil være højere end en person i 50’erne, der endnu ikke har lavet skader på bilen. Hvis du allerede har lavet skader? Så vil dette også have en indvirkning. Mange forsikringsselskaber opdeler deres forsikringer i trin, hvor man stiger alt efter hvor mange år man har været en ‘god’ billist og undgået alvorlige skader.

Sidst, men ikke mindst, så kigger de på antal kilometer du kører, samt hvor i landet du bor. Jo længere tid du er på vejen, jo større chance er der for, at du bliver indblandet i et uheld. Endvidere er der større chance for at komme galt afsted, hvis du bor i storbyen, med øget trafik og andre forstyrrelser som indbrud i biler, hærværk, parkeringsskader med videre.

 

Ansvarsforsikring

At have en ansvarsforsikring er lovpligtig. Denne type af forsikring dækker kun de skader, som du laver på andre billister eller deres ejendele. En ansvarsforsikring er billigere end en kaskoforsikring, men dækker til gengæld ikke de skader, der eventuelt måtte ske på dig eller din egen bil.

Kaskoforsikring

Kaskoforsikringen er et dyrere alternativ, men sikrer dig ligeledes bedre. Med en kaskoforsikring får du både dækket skader på egen, samt modpartens bil. Desuden dækker kaskoforsikringen også tyveri. Denne giver dig altså øget sikkerhed, til en tilsvarende højere pris.

Vejhjælp

Uanset om du vælger kasko, eller ansvarsforsikring, så vil du have muligheden for at tilkøbe vejhjælp. At tilkøbe vejhjælp er ensbetydende med, at du får hjælp hvis din bil pludselig holder holder stille, sidder fast i sneen, ikke vil starte eller eksempelvis skal på værksted.

Bilforsikring til unge

Det er dejligt endelig at være gammel nok til, at kunne tage et kørekort. Desværre hører der også en smule udgifter med, hvis du får muligheden for at købe din første bil. En af dem er forsikringer, og det kan være dyrt for særligt de unge mennesker uden kørselserfaring.
Med tiden vil din alder og anciennitet medføre, at prisen falder – men er du netop fyldt 18 år, og skal have din første forsikring? Så er der ikke meget erfaring at hente besparelser i. Er det første gang du skal have bil? Læs eventuelt dette indlæg, der skaber overblik over de forskellige udgifter forbundet med at have bil.

Hvilke bilforsikring skal jeg have?

Der findes som udgangspunkt to typer af forsikring til din bil. Du skal som minimum have en ansvarsforsikring – for det er lovpligtigt. Hvis du kører i en bil uden forsikring? Så får du i første omgang en stor bøde. Fra købsdagen, har den nye ejer 21 dage til at omregistrerer køretøjet.

Hvis du køber en nyere bil, så kan det måske betale sig for dig at have en kaskoforsikring. Bemærk at en kaskoforsikring er en del dyrere end en ansvarsforsikring, og ikke er lovpligtig. Til gengæld så dækker forsikringen en del mere, end ansvarsforsikringen gør. Som udgangspunkt kan man sige at ansvarsforsikringen kun dækker den skade du laver på andre personer, objekter og biler. I modsætning så dækker kasko også skader på din egen bil, indbrud, tyveri og meget mere.

Gør op med dig selv, om det kan betale sig for dig, at betale det ekstra beløb om måneden, for til gengæld at være ekstra godt sikret mod blandt andet ovenstående. Hvis du har køb en billig, gammel bil – så er det måske ikke værd at kaskoforsikre den. Har du tilgengæld købt en ny bil? Så kan det være en god investering. Mange oplever at de kommer til at lave mindre buler i deres første køretøj, og det kan ofte ikke betale sig at kaskoforsikre en billig bil – omkostningerne til forsikringen vil simpelthen overgå bilens værdi på kort tid. Gør derfor op med dig selv hvor godt du vil forsikres.

Bilforsikring som 18-årig

Der findes heldigvis flere forsikringsselskaber, som har opdaget at der er penge at tjene på de unge billister. Derfor er konkurrencen stigende, hvilket fører til bedre priser på dine forsikringer.

Uanset hvad, så koster forsikring som ung bare flere penge end det vil gøre senere i livet. Det skyldes den ringe erfaring, og den statistiske chance for, at der laves en skade.
Selvom forsikringen er i den højere ende, så kan der alligevel være mange penge at spare på forsikringen som ung.

Overvej blandt andet hvilken bilmodel og motorstørrelse du skal forsikre. Sørg desuden for, at sammenligne priser på forsikring ofte. Særligt de første år, kan der spares en del penge ved konstant at forhandle forsikringer.

Bil med billig forsikring

Skal du have din første bil? Så er der lige et par ting du måske bør overveje før du køber den. Selvom det nok særligt for drengene kan virke fristende at købe en stor gammel BMW, så koster visse bilmærker og store motorer bare ufatteligt mange penge i forsikring. Særligt for de unge.

Forsikringsselskaberne kigger på statistikker, når de beregner hvad priserne skal være for de enkelte bilmærker. Ikke overraskende kan man forestille sig, at særligt de unge mænd og kvinder, i alderen 18-25, står for en del ulykker.

Når du står og skal vælge en ny bil, så overvej derfor de normale ting som kilometer, brændstoføkonomi osv. - men, hav også med i tankerne, om bilen potentielt koster en bondegård at forsikre hos forsikringsselskaberne.

Spørgsmål & Svar - Bilforsikring

Hvad er en elitebillist

Mange forsikringsselskaber opdeler deres kunder i trin, alt efter blandt andet erfaring og skadeshistorik. En elitebillist har ofte kørt skadesfri i x antal år, hvilket ofte giver en fordel i forbindelse med prisen på forsikring.

Dækker forsikring ved udlån

Som hovedregel dækker forsikringer også ved lejlighedsvise udlån af bilen. Nogen forsikringsselskaber kræver dog en øget selvrisiko, hvis der pådrages en skade af en ung billist. Spørg derfor dit forsikringsselskab.

Hvad er en selvrisiko

Når du tegner en forsikring, vil der ofte være en forudbestemt selvrisiko. Selvrisikoen er et beløb du selv skal betale, hvis du anmelder en skade. Der kan ofte være penge at spare, hvis du øger din selvrisiko.

Bør jeg samle forsikringer

Det korte svar er ja. Der kan ofte være penge at spare, ved at samle flere forsikringer hos et selskab. Det kan både være dine egne, eller hele familiens.

Kan jeg forsikre trods RKI

Det er forskelligt, hvordan forsikringsselskaberne håndterer potentielle kunder i RKI. Sammenligner du dine forsikringer, kan du oplyse dette og tage en uddybende snak med selskabet.

Hvor er bilforsikring billigst

Konkurrencen er stor i forsikringsbranchen. Det er derfor svært at udnævne en udbyder, der er billigst. Sammenlign gerne dine forsikringer cirka en gang årligt.

Forsikring ved salg af bil

Ved salg af din bil, er det den nye ejers ansvar at forsikre bilen på ny, inden for 21 dage. Hvis ikke den nye ejer omregistrerer bilen inden for det angivne tidspunkt, bør du kontakte SKAT.

 

Hvordan forsikres leasingbil

Mange leasingselskaber har ofte egne aftaler med et forsikringsselskab. Udover dette, er der som udgangspunkt ikke forskel i måden hvorpå bilen forsikres.

Nyt forsikringsselskab

Har du været så heldig at finde et nyt forsikringsselskab, så bør ændringen af din forsikring ske helt automatisk. Processen er ofte hurtigt overstået, og ikke spor besværlig for dig som kunde.