Ejerskifteforsikring - en sikker handel

Både som køber og sælger af bolig eller hus, kan det være en god idé at tegne en ejerskifteforsikring. Denne skaber nemlig fundamentet for en tryg handel og er begge parters garanti rent økonomisk, ved eventuelle fejl og mangler. Ved overtagelse af boligen udarbejdes der normalt en tilstandsrapport, der redegør for eventuelle fejl og mangler i boligen. Ejerskifteforsikringen dækker herefter de fejl eller mangler, der ikke er redegjort for, og altså kan opstå som pludselige ubehagelige overraskelser. Du fratages altså ansvaret ved at tegne en forsikring, men kan tværtimod holdes ansvarlig, hvis ikke du har en ejerskifteforsikring.

Find den billigste ejerskifteforsikring

Det kan være en god idé, at indhente flere tilbud, i søgningen efter forsikringsselskab og ejerskifteforsikring. Hverken aftalernes dækning eller priserne på forsikringen er ens. På baggrund af dette kan der være meget at spare, ved at benytte en sammenligningstjeneste.

Ejerskifteforsikring

Hvad dækker en ejerskifteforsikring?

Helt overordnet kan det siges, at ejerskifteforsikringen dækker de skader, der var tilstede da ejendommen blev overtaget, men af den ene eller anden grund ej blev opdaget. Forsikringernes dækning varierer fra selskab til selskab, præcis ligesom deres priser. Af samme grund anbefales det at sammenligne flere tilbud, før en aftale indgås. Sammenligningen kan foretages uforpligtende og 100% gratis online.

Som udgangspunkt er der en række skader og mangler, som ejerforsikringen dækker i størstedelen af aftalerne. Dette kan blandt andet være overordnede skader på huset, der forringer værdien væsentligt. Det kan det være VVS eller EL-installationer, der er opført ulovligt, eller det kan være manglende funktion af VVS-installationer, ved eksempelvis toilet eller vaskemaskine, der gør at dette ikke fungerer. Er skaderne overordnet tydeligt forkerte eller dårligt beskrevet, så vil ejerskifteforsikringen oftest også dække over denne type af forhold.

Hvad dækker forsikringen ikke?

Ejerskifteforsikringen dækker naturligvis ikke de skader eller forhold, der i forvejen er blevet benævnt i tilstandsrapporten før køb af bolig.
Ligeledes må det forventes, at almindeligt slid, og skader der skyldes alderdom eller dårlig vedligeholdelse, ikke er dækket af forsikringen. Køber du en ældre bolig, skal der tages forbehold for den almene byggeskik ved opførslen. Altså kan du ikke søge om kompensation for eksempelvis en fugtig kælder, da dette forventes ved gamle huse.

Udvidet ejerskifteforsikring

En udvidet ejerskifteforsikring vil ofte have en længere dækning på op i mod 10 år. Denne tilbydes ikke af alle forsikringsselskaber, men er dog fortsat en mulighed flere steder.
Forsikringen kan dække flere udvidede forhold, som eksempelvis udbedring af forhold på grunden, der skader selve boligen. Det kan ligeledes være ulovlig kloakering på selve grunden, forurening, udslip af eksempelvis olie ved skader eller skimmelsvamp.

Forsikringspolice med forbehold

Når forsikringsselskabet udarbejder tilbuddet på din ejerskifteforsikring, så laves dette blandt andet ud fra vurderinger i tilstands og el-installationsrapporten. Forsikringsselskabet kan vælge at lave et tilbud, der tager forbehold for enkelte skader eller områder, hvor forsikringen altså ikke vil dække. Forbeholdet i din forsikringspolice kan eksempelvis være forbehold for husets EL eller enkelte bygningsdele.  Når du læser dine tilbud på forsikringsaftaler igennem, bør du derfor være opmærksom på eventuelle forbehold. Er du i tvivl om betydningen, så sørg for at få forsikringsselskabet til at uddybe forbeholdet i din police.