Indboforsikring til laveste pris

Din indboforsikring dækker over dine ejendele i form af dit indbo. Dette gælder blandt andet ved tyveri, hærværk, brænd eller vandskader. Overordnet består indboet af de ting, der hører til i hjemmet. Dette kan altså være ting som møbler, tøj, elektronik, cykler, briller med videre. Indboforsikringen vil ligeledes dække over diverse udstyr til hobby, have eller camping. Der er ikke en overordnet sammen fatning af, hvad en indboforsikring præcis skal indeholde, og det er derfor værd at undersøge hvordan man egentlig er dækket på nuværende tidspunkt, samt om det er muligt at skifte forsikringsselskab og spare penge hver måned.

Find den billigste indboforsikring

Det kan ofte være indviklet at finde frem til det billigste forsikringsselskab. Ved at klikke på knappen herunder, får du muligheden for at modtage tre uforpligtende tilbud på nye forsikringsaftaler. Du kan herefter vælge den du ønsker, og spare penge på din forsikring hver eneste måned fremover.

Indboforsikring

Hvad dækker min indboforsikring

Din indboforsikring dækker din ejendom, og er dig behjælpelig med erstatning hvis du er udsat for tyveri, brand, vandskader og meget mere. En indboforsikring er ofte en af de første forsikringer man stifter, efter fraflytningen fra forældrene. Indboforsikringens indhold varierer herudover, men dækker oftest også skade forvoldt ved uheld på andre personer eller deres ejendele. Kører du ved et uheld ind i en anden person, og skader hans nye telefon? Så kan du altså være heldig at din forsikring dækker dette.

Det er vigtigt at undersøge hvad forsikringen egentlig dækker. Du kan være uheldig at betale for for meget, eller måske endda det forkerte. Ved at sammenligne tilbud får du muligheden for at sammenligne og forhandle den billigste aftale hjem. På den måde er du også sikret, at netop din forsikringsaftale dækker præcis det du har behov for. Hverken mere eller mindre.

Hvem dækker forsikringen over?

Din indboforsikring dækker alle i din husstand. Bor i flere sammen, vil det altså kun være nødvendigt at have en indboforsikring i husstanden. Har i børn er de dækket, og har husstanden delebørn? Så er de dækket i den tid de er hos dig.  Forsikringen kan i nogen tilfælde også dække udboende børn i et bestemt tidsrum – dette kan være til de fylder 18 eller 21 år. Spørg ind til dette i det enkelte forsikringsselskab.

Tilvalg ved tegning af forsikring

Der kan være forskel på, hvilke ting der er dækket i den enkelte forsikring. Spørg dit forsikringsselskab, og sørg for kun at være forsikret på de områder hvor dette er nødvendigt. Eksempler på tilvalgsforsikringer kan være:

Forsikring af ruder, glas & vand

Forsikring af ruder og glas kan være en idé for den akvarie interesserede. Ligeledes dækkes husets ruder eller brud på husets toilet eller badekar. Undersøg gerne om dette er inkluderet i din nuværende forsikring.

Forsikring af elektronik

Elektronikforsikringer kan ofte tilkøbes i butikken. Dog kan de være dyre, og det kan være en ide at forhøre sig hos eget forsikringsselskab. Vær opmærksom på at alle skader ikke nødvendigvis dækkes. Læs derfor det med småt.

Forsikring af cykel

Ofte er cyklen dækket ind under indboforsikringen. Der er dog undtagelser. Der kan ligeledes være maksimumbeløb, ligesom cykelforsikring i storbyen ofte koster en smule mere.

Spar penge på din indboforsikring

Når du tegner en forsikring, vil du ofte blive mødt med en masse informationer omkring hvad der dækkes og ikke dækkes. Det kan være uoverskueligt fra start, og ofte er det enkelte elementer man rent faktisk er interesseret i at få dækket.

Der kan være penge at spare, ved at ønske specifikke til eller fravalg ved tegning af ny forsikring. På denne måde kan det forhandles, hvad prisen skal være i det enkelte tilfælde.

Ønsker du en lavere månedlig ydelse, så kan det være en idé at øge din selvrisiko. Dette kan også bruges til at sænke prisen på bilforsikringen.

Har du flere forsikringer? Så bør du overveje at samle dem alle sammen hos et forsikringsselskab. Dette vil ofte medføre yderligere rabatter, og din forhandlingsstyrke bliver endnu stærkere, da du bliver en yderligere værdifuld kunde for forsikringsselskabet.

Alternativet til personligt at sende emails eller at ringe til
selskaberne, er at benytte en af sammenligningstjenesterne der giver dig muligheden for at sammenligne tilbud. Selskaberne ved, at de konkurrer mod hinanden – altså er det dig som kunde der pludselig står med det stærke kort i forhandlingerne.

 

Fastsættelse af forsikringssum

Når du tegner en forsikring, vil du skule fastsætte værdien af de genstande du forsikrer. På trods af, at det kan være besværligt, så er det værd at bruge tiden på. En forkert fastsættelse kan resultere i at du bliver enten over eller underforsikret.

Når du tegner en forsikring, skal du som regel oplyse, hvor meget dine ting er værd. Det kan være svært, men det er vigtigt at fastsætte forsikringssummen rigtigt. Ellers risikerer du at være enten overforsikret eller underforsikret. Flere forsikringsselskaber er gået væk fra angivelsen af forsikringssum, for at undgå dumme sager. Det er dog væsentligt at have kendskab til, ved ændring eller stiftelse.

Hav dokumentationen i orden!

Det kan være en god ide, at have godt styr på dokumentationen på indboets værdi. På trods af, at vores forsikringsselskaber er til for at være en sikkerhed, så er de fortsat virksomheder. Det kan derfor være en ekstremt god ide, at have beviserne i orden – hvis nu uheldet skulle ske.

Der findes flere gode løsninger på dokumentation for værdien af genstande. Grundlæggende bør du gemme kvitteringerne på alt hvad du køber af værdi. Dette er et direkte bevis på, hvad det vil koste dig at erhverve samme produkt igen. Forsikringsselskaberne trækker ofte penge fra, efter en given tid – da dit indbo vil miste værdi løbende. Det kan derfor yderligere være en god ide, at tage billeder af genstandende for at kunne dokumentere standen af produktet over for forsikringsselskabet.

Overforsikring

Når du angiver værdien af dine genstande, vil din forsikringspris blive beregnet på baggrund af blandt andet dette. Angiver du værdien for højt, så vil du ende med at betale mere for forsikringen af dine ting, end det egentlig er nødvendigt.

Underforsikring

Ved beregningen af din forsikringssum, er det væsentligt at du har angivet en korrekt værdi af dine genstande. Hvis du angiver en lavere værdi vil din forsikring blive billigere – men, du vil også potentielt få en lavere erstatning hvis uheldet sker.

Indboforsikring som lejer & udlejer

Det er dit ansvar, at være forsikret når du bor til leje. Også selvom du kun lejer eksempelvis et værelse i boligen. Det er kun udlejers pligt at forsikre boligens faste ting, som eksempelvis tag eller gulve. Det bør fremgå af din lejekontrakt, hvad der er dækket af udlejers kontrakt – og hvad du selv er ansvarlig for. Såfremt du spørger din udlejer til råds, så bed om at få det på skrift.

Lejer du et værelse ud, så er dine ting begrænset dækket af indboforsikringen som udgangspunkt. Dette indebærer brand, vand og indbrud. Er du uheldig at din lejer ødelægger møbler i lejligheden,så er dette eksempelvis ikke inkluderet. Du kan sikre dig at lejeren har en indboforsikring, eller tilkøb en pludselig skade forsikring til din egen forsikring – så bør du eventuelt være bedre dækket. Undgå at have værdier i lejligheden ved udlejning. Sørg altid for at rådføre dig med egent forsikringsselskab, da forsikringerne kan variere.

Indboforsikring for unge & Studerende

Husk på, at det kan variere hvordan de forskellige indboforsikringer dækker. Spørg derfor altid til råds hos eget eller forældres forsikringsselskab. Bor i flere sammen, bør i som udgangspunkt have egen indboforsikring, eller sikre jer at tegne en fælles hos forsikringsselskabet hvis muligt. Der er dog sandsynlighed for, at unge fortsat er dækket af forældres forsikring, indtil de fylder eksempelvis 21 eller 25 år. Kontakt forsikringsselskabet og hør nærmere. Ligeledes kan der orienteres om eventuel studie eller ungerabat. Ofte vil en forsikring der dækker unge via forældrene, ophøre hvis de bliver gift, lever i et fast parforhold eller har fastboende børn. I så fald skal egen indboforsikring etableres.

Har du ikke en forsikring, bør du overveje at stifte en. Dette kommer dig selv til gavn hvis du er udsat for eksempelvis tyveri – og den kan ligeledes være behjælpelig, hvis du ved et uheld forvolder skade på andre personer eller deres ejendom. En forsikring behøves ikke at koste kassen. Det er muligt at sammenligne de forskellige selskabers tilbud, og vælge det billigste – tjenesten er endda 100% gratis.

Spørgsmål & Svar - Indboforsikring

Hvad er sumløs forsikring

En sumløs forsikring er ensbetydende med, at der ikke er nogen øvre begrænsning for erstatningsbeløbet. Der kan dog være begrænsninger pr. genstand m.v.

Hvordan kan prisen sænkes

Ønsker du at sænke forisikringsprisen findes flere metoder. Et alternativ er at øge selvrisikoen – og alternativt kan du sammenligne tilbud og skifte selskab.

Indboforsikringens dækning

Din indboforsikring dækker som udgangspunkt de ting, der hører til som en normal del af din bolig. Eksempelvis tøj, møbler, IT, cykler, værktøj, briller m.v.

Indboforsikring & tricktyveri

Præcis som ved et almindeligt indbrud, så dækker indboforsikringen ligeledes ved tricktyveri, samt andre former for tyveri hjemme hos dig selv.

Er børn dækket i aftalen

Hjemmeboende børn er dækket som en del af indboforsikringen. Har i børn på “deltid” er de dækket i tiden hos dig/jer. Flytter barnet hjemmefra, tegnes en selvstændig forsikring.

Skal jeg forsikres ved leje

Det er dit ansvar, at dine egne ting er forsikret. Det er kun udlejers ansvar at forsikre selve boligens faste ting som gulve eller tag. Lejer du dig blot ind, er du altså ikke dækket.