Forsikring af motorcykel

Kørsel på motorcykel er fantastisk og forsikringen bør være din mindste bekymring. Her på siden kan du læse omkring hvad du bør være opmærksom på. Ligeledes har du muligheden for, at sammenligne forsikringsselskabernes tilbud, hvorefter du kan sammenligne priser på din motorcykelforsikring og spare mange penge hvert år. Tjenesten er gratis for dig som besøgende, og tilbuddene er uforpligtende.

MC forsikring til laveste pris

Uanset om du har brug for en ansvars eller en kaskoforsikring, samt om du kører i sæson eller hele året – så kan der være penge at spare, ved at sammenligne forsikringer. Sammenligningen er 100% gratis –  de forsikringstilbud du modtager, er ligeledes uforpligtende.

Motorcykelforsikring

Hvad dækker forsikringen

Når du tegner din motorcykelforsikring, har du muligheden for at vælge imellem en sæsonpræget eller helårlig forsikring af din motorcykel. Prisen for kun at køre motorcykel om sommeren, vil alt andet lige være lavere i sommerhalvåret, da kørsel om vinteren er mere risikofyldt. Du skal dog være indstillet på, kun at måtte køre i motorcykel sæsonen hvis du vælger en sæsonbaseret forsikring. Denne sæson startes med åbning af dyrehavsbakken på Sjælland, og løber fra 1. Marts til og med d. 30. November.

Sæson MC forsikring

En sæsonbeaseret motorcykelforsikring er billigere end en helårlig, men forsikrer kun din motorcykel i selve sæsonen. Altså skal du være indstillet på, kun at måtte køre i perioden 1. Marts – 30. November.

Helårs MC forsikring

Med en komplet helårlig forsikring, må du køre på din motorcykel hele året. Denne løsning er ofte mindre eftertragtet, da prisen er høj og kørsel om vinteren er både farligt og dårligt for motorcyklen.

Ansvars- eller kaskoforsikring

Som motorcykelejer skal du som minimum have en lovpligtig ansvarsforsikring, hvis du vil køre på offentlige veje. En ansvarsforsikring til motorcykel dækker skaden på andre mennesker, samt deres ejendom ved uheld. Som alternativ kan du tegne en kaskoforsikring, der udover ansvar, ligeledes dækker skader på din egen MC, samt hvis den bliver stjålet eller får skader i et uheld. Desuden findes der ofte diverse tillægsforsikringer, der kan tegnes ud over den lovpligtige ansvarsforsikring, eller den komplette kaskoforsikring.

Tilvalgsforsikring til motorcykel

Når du tegner din forsikring, kan du afhængigt af forsikringsselskabet ofte vælge en række tilvalg. Selvom man måske har følelsen af, at det er et forsøg på at tjene flere penge, så kan der være fornuft i en del af tilbuddene. Herunder kan du læse om de klassiske tilvalg til forsikring.

Førerulykkesforsikring

En førerulykkesforsikring er hos mange forsikringsselskaber et tilvalg, der sikrer føreren eller familien økonomisk støtte, hvis et uheld medfører invalide eller dødsfald.

MC Vinterkørsel

Har du en sæsonbaseret forsikring, kan du tilkøbe MC vinterkørsel i enkelte år, hvis dette er nødvendigt. Altså kan tilvalgsforsikringen sidestilles med en helårlig MC forsikring.

Vejhjælp til motorcykel

Præcis som med bilforsikringen, så kan du med din MC få brug for vejhjælp. For et ofte lavt beløb, vil du af vejhjælpen blive hjulpet ved punktering, værkstedstransport eller lign.