Rejseforsikring til laveste pris

Det er ikke lovpligtigt, at tegne en rejseforsikring. Skulle uheldet være ude, så kan det dog vise sig, at være en super god idé. En rejseforsikring dækker dig nemlig, i tilfælde af diverse uheld i forbindelse med din rejse. Det kan være sygdom før eller under rejsen, stjålet eller forsinket bagage, pas / kreditkort tyveri eller lignende tilfælde. Både indholdet i forsikringen, og prisen på denne kan variere. Af den grund bør man ved tegning sørge for, at undersøge tilbud og dækning i den enkelte forsikringspolice grundigt – gerne allerede før bestilling af rejsen.

Find den billigste rejseforsikring

Er du på jagt efter din billigste rejseforsikring, eller forsikringer generelt? Så bør du undersøge mulighederne hos forskellige selskaber. Dette gøres enten ved at kontakte dem enkeltvis, eller ved at modtage tre uforpligtende tilbud via en sammenligningstjeneste.

Rejseforsikring

Hvad dækker en rejseforsikring

Præcis som med alle andre forsikringer, så kan dækningen på en rejseforsikring variere. Af samme grund er det vigtigt at undersøge indholdet af den aftale man underskriver, samt sørge for at sammenligne priser på modtagne tilbud. Når du tegner din forsikring, bør du ligeledes være opmærksom på at du ej bliver over eller underforsikret. dette er ensbetydende med, at du betaler for forsikring du ikke har brug for – eller omvendt, at du betaler, men ikke er dækket ordentligt. Herunder gennemgår vi et par af de klassiske dækningsområder.

Sygdom på ferien

Skulle du være så uheldig at blive syg på din ferie, vil denne del af din rejseforsikring sikre dig økonomisk støtte til læge / hospitalshjælp.

Afbestillingsforsikringen

Tilbydes ofte ved køb af rejsen, men kan også købes via forsikringsselskab. Forsikringen dækker rejsen ved pludselig sygdom, dødsfald, indbrud eller lignende akut opståede tilfælde.

Hjemtransport

Kommer du alvorligt til skade, kan det være nødvendigt med en hurtig hjemtransport. Her kan den økonomiske støtte være guld værd.

Overfald & krisehjælp

Overfald eller lignende oplevelser kan være ubehagelige. Ofte vil din forsikring dække eventuelle skader samt hjælpe økonomisk ved behov for krise- læge eller lignende hjælp.

Forsinkelt bagage

Det er desværre ikke ualmindeligt, at bagagen bliver forsinket på rejsen. Med en rejseforsikring omfattende baggage, er du sikret økonomisk.

Billet, pas & kreditkort

Er du uheldig at dine billetter bliver stjålet, dit pas forsvinder eller dit kreditkort bliver misbrugt? Så vil forsikringer i mange tilfælde dække netop dette.

Forsikring & rejsedestination

Du bør altid undersøge dækningen af din forsikring, alt efter hvor du rejser til. Forskellige regler og krav kan gælde for den enkelte destination. I nogen lande kræves der eksempelvis en høj egenbetaling for hospitals- og lægebehandling. Rejser du i EU, vil det blå sygesikringskort sikre dig behandling på lige fod med landets borgere. Der kan dog være begrænsninger, ligesom hjemtransporten ej er inkluderet. Uanset hvorhen du rejser, kan det altså være en god idé, at tjekke op for reglerne i det enkelte land. På samme måde kan det være en god idé at overveje valget af forsikring, alt efter rejsens type og formål.

Enkeltrejse eller helårsforsikring?

Har du ikke fast en rejseforsikring, bør du overveje dine rejsemønstre. Afhængigt af, hvor ofte du rejser, kan du henholdsvis tegne en enkeltrejseforsikring eller en helårsforsikring. Enkeltrejseforsikringen dækker hvis du skal rejse en gang. Afhængigt af forsikringsselskabet dækker denne normalt familien ligeledes, og kan have forskellig varighed. Det er muligt at tegne denne type forsikring på længere ophold.

Rejseforsikring i helårlig forstand, kan ofte tegnes i forskellige niveauer af dækning. Du bør derfor overveje at sammenligne tilbud og dækning fra forskellige forsikringsselskaber, hvis du rejser ofte og påtænker at tegne en helårlig forsikring, frem for en tidsbegrænset.

Skirejseforsikring

Omkring 500.000 danskere, rejser hvert år på ferie for at stå på ski i udlandet. Flere skisportssteder er placeret i EU og endda Skandinavien. Du bør alligevel sørge for, at kontrollere din rejseforsikring. Ved skirejser kræves det ofte, at der tegnes en tillægsforsikring, eller købes en særlig skirejseforsikring. Begrundelsen findes ofte i hyppigere skader ved ski/snowboard sammenlignet med den klassiske charterferie. Ligeledes er skiudstyret kostbart ved tyveri eller tab. Kører du på ferie, bør du ligeledes tjekke op på bilforsikringen.

Forsikring dykning

Er du mere til dykning og varme lande, sammenlignet med skirejserne? Så bør du ligeledes være opmærksom på din forsikring. Dykning er populært i udlandet med god grund. Skulle du være så uheldig at komme til skade? Så bør du dog sikre dig på forhånd at du har en god forsikring hjemmefra. Ved dykning bør du særligt være opmærksom på økonomisk understøttelse ved dykkersyge, samt potentiel eftersøgning og redning – skulle du være så uheldig. Dækningen i den almindelige forsikring varierer, hvorfor du altid bør læse forsikringaftalen, eller kontakte selskabet før din dykkerrejse.

Spørgsmål & Svar - Rejseforsikring

Hvem dækker forsikringen

Som udgangspunkt dækker en rejseforsikring hele familien. Antallet af personer, tidsbegrænsning m.v. kan dog variere, så sørg for at kontrollere dette.

Forlængelse af forsikringen

Forlængelse eller udvidelse af forsikringen under rejsen vil ofte være en mulighed. Dette kan dog ikke garanteres, hvorfor bedste mulighed er at forhandle med selskabet.

Hvad hvis man rejser alene

Rejser familien adskilt, eller skal kun dele af familien afsted? Så er personerne fortsat dækket af den eksisterende rejseforsikring, såfremt personen normalt er dækket.

Er blå sygesikring nok i EU

Dit blå EU-sygesikring dækker nødvendig medicin og hospitalsbehandling i EU, inklusiv Norge, Island, Liechtenstein samt Schweiz. Hjemtransport er ikke omfattet i aftalen.

Pris på rejseforsikring

Prisen på en rejseforsikring kan variere i stor grad, afhængigt af type og rejselænge. Eksempelvis vil en uges rejseforsikring, inden for EU koste en på 35 år, helt ned mod 150 kr.

Hjemkomst & refundering

Kommer du tidligt hjem fra en længere rejse, kan du potentielt modtage en refundering af pengene fra den tilbageværende periode. For at få dette, skal du kontakte selskabet.